img

Жестоки магнитни бури връхлитат планетата през юли – ето кога да се пазите (КАЛЕНДАР)

/
/
/
202 Views

Юли ще бъде истинско изпитание за зависимите от времето хора. Това до голяма степен се дължи на броя на магнитните бури , които трябва да се очакват през втория летен месец. Въздействието на слънчевите изригвания ще бъде особено осезаемо на 8, 12 и 13 юли 2023 г..

Най-тежките магнитни бури ще обхванат планетата през юли 2023 г

В края на месеца, а именно на 23, 26, 27, 30 и 31 юли, не се очаква забележима слънчева активност. Затова ще им е по-лесно на метеозависимите. Те ще могат да се отпуснат и отдъхнат след тежкото начало на втория летен месец.

магнитна буря

В периода от 3 до 7 юли, от 9 до 11 и 29 юли са възможни незначителни смущения. Силата на удара ще варира от 2 до 3 точки. Това обаче е достатъчно, за да могат метеозависимите хора да имат първите симптоми.

Можем да усетим слаби изблици на активност от 14 до 22, от 24 до 25 и 28 юли. Най-мощните слънчеви изригвания се очакват на 8 юли, както и на 12 и 13 юли. За да се предпазят от геомагнитната активност, метеозависимите трябва да се подготвят предварително.

главоболие магнитна буря

Какви симптоми най-често се наблюдават при метеозависими хора по време на магнитни бури

При зависимите от времето хора по време на магнитни бури най-често се появяват следните симптоми:

Главоболие. Хората могат да изпитат пулсираща или нарастваща болка, особено в слепоочията или челото. Това може да се дължи на промени в атмосферното налягане, което засяга съдовете на мозъка.

Умора и слабост. Това се дължи на промени в електромагнитното поле на Земята, което може да повлияе на нервната система и общото състояние на тялото. Хората може да се чувстват сънливи, необичайно слаби и да имат загуба на енергия.

Болки в ставите и мускулите. Това може да се дължи на промени в атмосферното налягане и ефекта на електромагнитните полета върху тъканите и нервните окончания. Болката може да бъде с различна интензивност и да засяга различни части на тялото.

Емоционални промени. Някои хора могат да изпитат повишена нервност, тревожност или раздразнителност. Други може да страдат от промени в настроението, депресия или лош сън. Това се дължи на влиянието на магнитните полета върху химичните процеси в мозъка и нервната система.

Нарушения на съня. Често те се изразяват под формата на безсъние. В резултат на това човек се събужда сутрин с лошо настроение и се чувства зле.

Тези симптоми обаче могат да бъдат избегнати, ако се подготвите предварително за магнитни бури.

Как метеозависимите хора да се подготвят за магнитни бури?

Опитайте се да избягвате стресови ситуации. Стресът може да увеличи въздействието на магнитните бури върху тялото на метеопата. Затова е важно да се научите как да управлявате емоциите си в този труден период. Редовните практики за релаксация като медитация, йога или дихателни упражнения могат да ви помогнат да се справите с негативните емоции и да облекчите напрежението.

йога и релакс

Здравословният начин на живот също играе важна роля за укрепване на организма и повишаване на устойчивостта му към магнитни бури. Редовната физическа активност, правилното хранене, умерената консумация на алкохол и отказването от тютюнопушенето ще помогнат за укрепване на имунната система и подобряване на благосъстоянието.

Магнитните бури могат да причинят дискомфорт в тялото, така че е важно да се създаде комфортен вътрешен климат. Поддържайте оптимална температура и влажност, проветрявайте всекидневните, използвайте овлажнители или осветявайте стаята с естествена светлина, за да подобрите благосъстоянието си по време на магнитни бури.

Материалът Жестоки магнитни бури връхлитат планетата през юли – ето кога да се пазите (КАЛЕНДАР) е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!