img

Родилка загуби бебето си и обвини болница в Карлово: Лекарите казали, че не напъвала достатъчно (ВИДЕО)

/
/
/
178 Views

Млада родилка загуби детето си при раждането и обвини медици в допусната лекарска грешка и липса на адекватна грижа. Жената отправи предупреждение към всички бъдещи майки в град Карлово. Нейното име е Богдана Георгиева. Младата жена разказа, че е избрала МБАЛ „Д-р Киро Попов” за болница, в която да роди, но за нещастие всичко завършва с фатален край. Според здравното заведение жената не положила необходимите усилия да напъва достатъчно

Жената твърди, че причината за случилото се е грешно решение на медиците. След трагичната развръзка, тя получила и обвинения, че „не е напъвала достатъчно”, което според лекарите е било решаващо. Историята си разказа самата Богдана в социалните мрежи.

31-годишната жена е приета в АГ отделението на болницата в града на 10 май вечерта по спешност заради преждевременно раждане.

„Според мен става въпрос за неправилна реакция. Това вероятно можеше да бъде предотвратено, ако беше преминато към секцио. Ако не е имало как то да бъде извършено в града, можеше да бъда транспортирана в Пловдив. Плодът си беше износен и здрав”, разказа жената в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ тя била хоспитализирана заради подготвителни контракции с много малко разкритие. „Идеята да бъда приета в болница беше да остана за задържане. Беше ми поставена система. Никой не е очаквал, че ще започна да раждам същата вечер. Защо тази система не е успяла да спре спазмите на матката и да не се стигне до преждевременно раждане – не мога да кажа. Но според мен в момента, в който е имало индикации, че това ще се случи, лекарите можеха да вземат различно решение”, посочва тя.

Богдана Георгиева разказа, че лекарката, която извикали по спешност – Цвета Динева, била докарана в болницата с линейка. „Когато дойде, беше сигурна, че ще родя нормално. Влязох в родилна зала със системите за задържане. Там обаче взеха решение да ми бият медикамент за предизвикване на контракции, което е малко абсурдно. Часове наред бях с лекарство за задържане и в следващия момент с противовесното лекарство… В такъв случай да напъвам ефективно е напълно невъзможно. Именно това според мен беше грешното решение – да ми бият лекарство за контракции”, твърди жената.

В позиция на болницата до Нова телевизия от здравното заведение посочват, че „въпреки молбите и призивите на медицинския екип, родилката не е съдействала в процеса на раждането. Тя не е била достатъчно активна и не е напъвала”.

„Бог ми е свидетел, че направих всичко по силите си да напъвам. Друг е въпросът доколко може да имаш ефективни контракции, при положение че си бил на лекарства за задържане буквално преди да влезеш в родилна зала”, посочва потърпевшата.

Материалът Родилка загуби бебето си и обвини болница в Карлово: Лекарите казали, че не напъвала достатъчно (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!