img

Проф.Рачев обяви началото на жегите – ето кога живакът рязко скача над 30 градуса:

/
/
/
247 Views

На някои от нас още не им се вярва, че лятото е в разгара си. Мокрото и прохладно начало на топлия сезон сякаш попариха надеждите ни за топло време.
Е, всичко ще се промени, при това съвсем скоро.

Задават се много слънце и топлина. Следващата седмица ни очакват още по-високи температури. Ще усетим истинското горещо лято . Около осми и девети юли валежите ще приключат. Това заяви пред БТВ климатологът проф. Георги Рачев .

По думите му топлото отдавана се е настанило. От сряда до събота времето ще бъде смутно, но няма да вали. Във вторник ще бъде много слънчево, с много високи температури. В събота ще бъде 27-28 градуса.

Времето във София ще е хубаво. В сряда и четвъртък евентуално превалявания с малко по-ниска температура. Отново по време на уикенда ще има захлаждане.

„Но през следващата седмица ще сложим слънцето окончателно на небосклона“, каза Рачев.

В Пловдив 33 градуса ще е максимална температура. В Русе термометърът ще достигне 23-24 градуса. В Плевен ги очаква хубаво и топло време.

„На нашето Черноморие времето е хубаво. Температурата на водата е около 24 градуса, но се очаква да се повиши“, каза Рачев.

Гърция ги очаква 35 градуса, а температурата на водата е над 25 градуса. Мадрид, Париж и Германия ще се пържат от над 30 градуса.

„След това ще дойде и при нас топлото и ще стане над 30 градуса. От вторник ще става все по-топло“, посочи климатологът.

В момента най-топлото място в света е Кувейт.

Материалът Проф.Рачев обяви началото на жегите – ето кога живакът рязко скача над 30 градуса: е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!