img

ИНСУЛТЪТ и 9-те признака, по които да го разпознаете ПРЕДВАРИТЕЛНО!

/
/
/
258 Views

Инсултът е не само разпространен при хора в напреднала възраст. Статистиката показва, че хората от всички възрастови групи са потенциални жертви.

Профилактиката е винаги най-доброто лекарство и ние ще ви помогнем с това. Познаването на ранните симптоми на инсулта ще спасят живота ви.

От КОЧ Ви разкриваме 9 ранни признака за инсулт, които не бива да пренебрегвате:

1) Болка от едната страна на лицето.

Инсултът не причинява болка, но някои пациенти изпитват силна болка в краката или в горните крайници, както и от едната страна на лицето.

2) Дихателни проблеми.

Ако не можете да си поемете дъх, това означава, че е време да се обадите на вашия лекар. Недостатъчният приток на кислород води до сърдечна аритмия и не можете да дишате.

3) Неясен поглед/загуба на зрението.

Изследователите предполагат, че 44% от всички хора, които са имали инсулт, губят зрението си на едното или на двете очи преди инсулта.

4) Загуба на равновесие/проблеми с ходенето.

Чувство за слабост и летаргия в краката. Пациентите с инсулт често изпитват парализа и колапс. Вдигнете ръцете си и ги дръжте нагоре. Задръжте ги в тази позиция в продължение на 10 секунди. Ако ръцете ви падат, мускулите ви са твърде слаби, за да се справите с натиска. Обадете се на 112.

5) Парализата на лицето.

Ако едната страна на лицето ви е парализирана, това е очевиден знак, че имате инсулт. Парализата на лицето е една от най-честите признаци за инсулт.

6) Внезапно главоболие/виене на свят.

Виенето на свят е често срещано сред жените на възраст под 45 години. Потърсете медицинска помощ и уведомите вашия лекар за начина, по който се чувствате.

7) Тревожност и неясен говор.

Някои хора пренебрегват малките знаци, но други спират да говорят и се чувстват в беда.

8) Умора.

Жените се чувстват объркани, дезориентирани и изтощени, преди да се прояви инсулта.

9) Главоболие/мигрена.

Според проучванията главоболието често се среща при хора, които са имали инсулт, особено при жените. Едно специално проучване установява, че 588 души от всички участници, имали инсулт, всъщност са хора, които страдат от мигрена.

Защитете вашето здраве и се погрижете за себе си. Хранете се здравословно и получавайте достатъчно сън, поддържайте здравословно тегло и стойте далеч от алкохол и цигари, пише Vpanda.

Материалът ИНСУЛТЪТ и 9-те признака, по които да го разпознаете ПРЕДВАРИТЕЛНО! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!