img

Топ банкер с предупреждение към всички, които имат или ще теглят кредит! Даде информация за лихвите и жилищата

/
/
/
130 Views

Лихвените проценти по кредитите постепенно се повишават, но в бъдеще ще се повишат още повече. В предаването „Твоят ден“ бизнесменът Левон Хампарцумян даде обяснение по тази тема.

Предишната седмица БНБ публикува доклад, в който се посочва, че банките са отпуснали над 17,5 млрд. евро за покупка на жилища. В сравнение с предходната година това представлява 18% увеличение.

Според бизнесмена и финансист Левон Хампарцумян „в културния контекст на България притежаването на собствено жилище стои много високо в приоритетите“.

„Допълнителен фактор е, че икономиката се развива, бизнесът се разраства и се появяват нови професии, които са добре платени.“ Банкерът заяви, че всеки иска да живее по-добре, отколкото в миналото.

Според обяснението на Хампарцумян хората, които са икономически активни и са уверени в доходите си, са тези, които вземат жилищни кредити.

Лихвените проценти, които са свързани с кредитите, постепенно се повишават, но в бъдеще ще се повишат още повече.

Той твърди, че никога няма лош момент за инвестиране в недвижими имоти. Сега обаче не е моментът за спекулативни покупки. „Цените на жилищата са на път да достигнат своя исторически връх. Инвеститорът е на мнение, че няма никакво основание цената на жилище в България да бъде сравнима с тази във Виена.

Материалът Топ банкер с предупреждение към всички, които имат или ще теглят кредит! Даде информация за лихвите и жилищата е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!