img

БНТ с новини на украински – одобрявате ли? Вижте коя е красивата водеща на емисиите:

/
/
/
583 Views

Доста противоречиви мнения срещна в социалните мрежи новината, че от БНТ ще започнат да излъчват емисия новини на украински език в знак на подкрепа с народа на страната, разкъсвана от военен конфликт.

Водеща на новата емисия е журналистката от Одеса Мария Плачкова ще е водещата на нова емисия новини на украински език, която ще се излъчва в онлайн каналите на БНТ. Плачкова е част от екипа на „По света и у нас“ от 2022 г.

насам, когато започна войната в Украйна. Тя е бесарабска българка и е завършила висшето си образование в Украйна със специалност „Българска филология“. Родена е в село Криничное в Болградски районна Одеска област. 

Мария Плачкова новини украински

Нейната журналистическа кариера започва с предаване за българската диаспора в Украйна, а от година работи в обществената телевизия. Новата емисия новини на украински език започна излъчването си на 19 юни и е предназначена за украинците, които в момента живеят в България. Според правителствената статистика към момента това са близо 74 хил. души. В профила си във Facebook украинското посолство в София изрази своята благодарност към БНТ за подкрепата

Материалът БНТ с новини на украински – одобрявате ли? Вижте коя е красивата водеща на емисиите: е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!