img

Путин с шокиращи разкрития за милиардите, дадени от държавата за издръжката на „Вагнер“ и неуспешния метеж

/
/
/
119 Views

Руската държава изцяло е осигурявала издръжката на наемническата група „Вагнер“, заяви днес руският президент Владимир Путин на среща с военнослужещи от министерството на отбраната, предадоха информационните агенции.

„Искам да отбележа и искам всички да знаят за това: издръжката на цялата група „Вагнер“ беше изцяло осигурена от държавата. От министерството на отбраната, от държавния бюджет, ние изцяло финансирахме тази група“, каза руският президент.

 

Путин посочи, че компанията „Конкорд“, която притежава „Вагнер“, е получила 80 милиарда рубли от държавата в рамките на една година за доставка на хранителни продукти. „Издръжката [на групата Вагнер] беше изцяло поета от държавата, а част от цялата тази група, тази компания „Конкорд“, в същото време спечели 80 милиарда рубли“, каза той.

По думите му само за една година руската държава е отпуснала на компанията „Вагнер“ над 86 милиарда рубли (около 922 милиона евро) за издръжка на бойци и за стимулиращи плащания. „От тях 70 милиарда и 384 милиона за възнаграждения, 15 милиарда и 877 милиона за стимулиращи плащания и [още] 110 милиарда и 179 милиона за застрахователни плащания“, уточни той.

Руските военнослужещи предотвратиха хаоса и гражданската война, които винаги и навсякъде настъпват след въоръжени бунтове, каза още Путин.

„Искам всички ние да разберем какво се случваше и какво щеше да се случи, ако не бяхте направили това, което направихте и не бяхте изпълнили военния си дълг, и не бяхте показали своята вярност към клетвата си и към руския народ.

Както винаги се случва в такива случаи, винаги и навсякъде се случва едно и също: въоръжените въстания са последвани от пълен хаос и гражданска война“, подчерта руският президент. „И затова, като върховен главнокомандващ, искам да ви изкажа своята благодарност“, заключи Путин.

Руският президент каза още, че въоръжените сили на Украйна са загубили 259 танка и 780 бронирани машини от началото на своята контраофанзива на 4 юни.

Материалът Путин с шокиращи разкрития за милиардите, дадени от държавата за издръжката на „Вагнер“ и неуспешния метеж е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!