img

Арматурно желязо цена – от какво се влияе

/
/
/
192 Views

Арматурното желязо е един от основните елементи в строителството. Ролята му е да повиши устойчивостта на бетона на натиск и опъване. Изборът на доставчик, който разполага със собствен арматурен двор със значителен капацитет е гаранция, че ще ви предложи конкурентна арматурно желязо цена. Информирайте се дали доставчикът предлага специализиран транспорт и дали това ще окаже влияние върху крайната арматурно желязо цена, която договаряте.

Количеството, което ще поръчате, оказва влияние при формирането на арматурно желязо цена

Арматурното желязо е продукт, който може да бъде поръчан както на едро, така и в по-малки количества. Това зависи от мащабността на проекта, за който ви е необходимо. Количеството, което ще поръчате, неминуемо ще окаже влияние върху крайната арматурно желязо цена, на която фирмата-доставчик ще ви предложи своя продукт. Очаквано при поръчка на по-големи количества ще получите отстъпка от обявената арматурно желязо цена.

Видът на използвания материал е от съществено значение при образуването на арматурно желязо цена

За изработването на арматура се използва различен вид стомана. Коя точно да изберете зависи от конкретната функция, която ще е нужно да изпълнява в рамките на строежа. Различният материал, използван за изработката, неминуемо се отразява при формирането на арматурно желязо цена.

Съществуват горещо валцувана и студенообработена стомана за арматура, които се различават според начина на обработка.

Предлаганата стомана за арматура се различава и по външния си вид – тя може да бъде  обла и с периодичен профил – тип “Елха”, “Винт” и студено прещипната.

Много важни за стоманата за арматура са якостните характеристики, като в това отношение се разграничават няколко класа.

Голяма пластичност и ниска граница на провлачване е характерна за стоманата от клас  А-I. На външен вид тя е гладка, с кръгло напречно сечение. Предлага се с диаметър от 4 до 40 мм.

Стоманата от клас А-II, която се използва за направата на арматура, е с кръгло напречно сечение с ребра по винтова линия, а диаметърът ѝ може да бъде от 10 до 40 мм.

При стоманата от клас А-III се наблюдава кръгло напречно сечение и е оребрена по рибена кост. Стомана от този клас може да е с диаметър от 8 до 120 мм, като стоманата с дебелина над 36 мм се изработва само по заявка, тъй като има специализирано приложение.

Стомана от клас А-IV се предлага с диаметър от 10 до 32 мм, а профилът ѝ е периодичен прищипнат.

Потърсете доставчик, който разполага със значително разнообразие в склада и предлага достъпна арматурно желязо цена

Както посочихме, разнообразието от арматурно желязо е значително. За да сте сигурни, че ще получите конкретните видове, които проектантът изисква за вашия строеж, най-добре е да се обърнете към доставчик, който разполага със собствен арматурен двор със значителен капацитет. Колкото по-разнообразни варианти може да ви предложи един доставчик, толкова по-добра арматурно желязо цена ще успеете да договорите.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!