img

Борис Бонев е проект на ГЕРБ! Хора от партията наливат стотици хиляди в него, за да останат на власт в София

/
/
/
236 Views

Отлично запознати източници разкриха коварна схема на част от номенлкатурата в ГЕРБ за оставане на власт в Столична община, дори при загуба на изборите.

От години проектът „Борис Бонев“ се захранва от задкулисни играчи, близки до властта. Неслучайно още с влизането си в СОС Бонев става най-скъпоплатеният общински съветник в историята на Столична община. Това се случва благодарение на шефовете в софийската гербаджийска организация Елен Герджиков и Малина Едрева, които буквално позлатяват уж опозиционно настроения срещу тях Борис Бонев от „Спаси София“.

Припомняме, че още през 2019 година Герджиков заяви, че Бонев трябвало да стане зам.-председател на СОС. Самият Борис Бонев така и не отрече, че е подкрепил своя закрилник в Столична община за председател на СОС.

Нашият информатор споделя, че Борис Бонев се е самозаявил пред когото трябва преди повече от 8 години, кълнейки се, че познава отлично манталитета на жителите на столичните централни квартали и може да играе „Къртицата“, която да продължи съществуването на сивите кардинали в ГЕРБ още десетки години. Неговите сигнали срещу Йорданка Фандъкова били поръчвани нa Бонев предимно от пренебрегвани от кметицата гербаджии или от приближени до Герджиков и Едрева, които искали да свалят рейтинга на любимката на Бойко Борисов.

Освен с участие във всички възможни проекти и комисии, Бонев винаги е получавал специално внимание от групата на ГЕРБ в СОС. При него бил приложен методът на „тоягата и моркова“, защото освен с тлъсти заплати, шефовете му го държали и с множество компромати.

35-годишният „спасител на София“ няма почти никакъв стаж зад гърба си, преди да се закачи за хранилката на ГЕРБ в СОС, коментират запознати. Но за сметка на това има сериозна зависимост към шумни партита и забранени субстанции. Болно амбициозният младеж има много мръсни тайни и разюздан начин на живот, което го прави изключително лесен за манипулиране. Неслучайно Бонев се активира и деактивира в точно определени ситуации, сякаш някой рязко му дърпа каишката.

Дали е случайно, че отказите на Борис Бонев да отговаря на въпроси по ЗДОИ колко пари получава от Столична община се подписват и одобряват лично от лице от кабинета на сегашния председател на СОС Георги Георгиев?! Явно „златното момче“ Борис Бонев му е завещано от предишния шеф на общинския съвет от ГЕРБ Елен Герджиков.

Само за няколко години в Общината Бонев натрупва над 60 000 лева спестявания в банка – според официалната му декларация пред КПКОНПИ. За сравнение след 11 години като кмет неговият враг номер 1 Йорданка Фандъкова декларира 44 000 лева спестявания. Въпросът е кой е откраднал повече за по-кратко време? И колко от взетите пари не са декларирани.

Ето и фактите, за които нашият източник твърди, че разполага с документи за коварния план, наречен „Запази София за ГЕРБ“:

Твърдата заплата на всеки общинар в София е около 1800 лева. С благословията на Елен Герджиков Борис Бонев е вкаран в борда на Общината с уговорката за заплата от допълнително 5500 лева на месец, давани му от ГЕРБ. Около 20 000 лева е получил Бонев за представителни разходи от началото на своя общински мандат. Около 50 000 лева е получил от заплати и още почти толкова от участия в комисии. По груби сметки и то без да разполагаме с пълния списък на бонуси, специално отпуснати за Бонев, сумата възлиза на над 160 000 лева за няколко години – благодарение на ГЕРБ.

Категорично в СОС няма друг общинар, който да участва във всички комисии. Категорично никой не взима и не е взимал толкова пари от Общината, включително кметът Йорданка Фандъкова.

Защо Борис Бонев взима два пъти повече пари от кметицата на ГЕРБ? Кой позволява това да се случва и защо? Отговорете си сами.

Източник: Демократ

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!