img

Здравословен живот

/
/
/
326 Views

Темата за здравето и здравословния начин на живот е доста често обсъждана и по нея са се изказвали редица специалисти, лекари, треньори и известни личности. Това, което се крие именно в основата на тази идея е един съвсем простичък факт.

Вашето здраве не ви е подарено и не е вечно!

То не е даденост, с която просто да живеете, без да полагате усилия в замяна. Успеете ли наистина да вникнете в тези редове, ще разберете колко много здравето ви зависи от вас самите. Ще осъзнаете как вашите действия могат значително да го подобрят или съответно да го влошат. Вие имате възможност да контролирате до голяма степен здравето си сами най-вече чрез начина ви на живот.

В тази статия ще поговорим само за 2 от най-важните и основни компоненти, когато разглеждаме въпроса „Как да живеем здравословно?“.

Храненето

Едва ли си давате сметка че храната, която приемате всеки ден може да действа както като лек, така и като истинска отрова за вашия организъм. Вредните и тежи храни, някои диети, храненето на крак и несъзнателното неглижиране на това какво слагате в устата си като цяло, може да доведе до сериозни последици в здравословно отношение. Положените усилия в посоката здравословно хранене, ще ви се отплатят многократно в дългосрочен план.

Физическата активност

Вторият, но не по важност компонент са тренировките. Не случайно хората казват, че движението е здраве. Това, което спортът прави с тялото и психиката ви не може да бъде заменено от нищо друго. Ползите са страшно много, просто трябва да си създадете съответните ежедневни навици. Фитнес, бягане, йога, някакъв вид танци… имате огромен избор. Намерете нещото, което повдига настроението ви и ви кара да се чувствате живи и активни. Бъдете постоянни. Дали ще тренирате 2-3 пъти в седмицата или ще отделяте по половин – един час всеки ден, зависи от личната ви натовареност. Но в никакъв случай не оставайте без движение.

Обездвижването се е превърнало в бич за последните поколения и фактът, че все по-малко млади хора спортуват е наистина потискащ. Доста стряскащо е и това, че липсата на движение води до не малко заболявания на опорно-двигателния апарат и на сърдечно-съдовата система. Вие сте господари на времето си!

Съумейте да го организирате добре и да включите в дните си това толкова важно занимание. Тренировките ще укрепнат цялото ви тяло и ще подействат разтоварващо на съзнанието ви. В момента можете да се възползвате от какви ли не аксесоари, както за упражнения в домашни условия, така и за фитнес тренировки. С лекота можете да поддържате тонуса си и да въздействате добре на здравето си. Трябва само да го поискате.

Помнете, че здравето ви е на първо място и то изисква постоянни грижи и внимание.

 

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!