img

За да няма плевели в градината през пролетта, направете това сега

/
/
/
289 Views
Когато грее слънце, може да бъде толкова релаксиращо да работите навън в градината. Въпреки че, когато мислим за работа в градината, мислим основно за засаждане на семена или пресаждане на растения, за съжаление, премахването на градинските плевели също е част от задачите. Можете да изскубете плевелите на ръка, но това е много досадна и пипкава работа. За щастие, има много по-лесен начин да се отървете от тях.

Химикали

Можете да си купите всякакви химикали, за да накарате плевелите да изчезнат, но това не е здравословно за вас, а вреди и на околната среда. Вместо това можете да направите свой собствен домашен хербицид, който е също толкова ефективен (или дори по-ефективен).

Необходими ще са ви:

480 мл ябълков оцет

140 г сол

Малко веро

голяма бутилкас пулеризатор

Ето какво трябва да направите:

Поставете оцета, солта и верото в бутилката. Смесете ги добре, така че солта да се разтвори изцяло. Тази стъпка е важна, защото ако не се разтвори напълно, бутилката може да се запуши.

Напръскайте сместа върху плевелите, но се уверете, че не пръскате върху цветята или растенията си, които са наблизо, защото тази смес ще повлияе негативно и на тях и рискувате да ги съсипете.

Друга пропорция, която можете да опитате е само с вода и оцет: 240 мл вода и 240 мл оцет.

error: Съдържанието на сайта е защитено!