img

Синоптици смаяха с 10-дневна прогноза, ето какво ни връхлита през идните дни ТАБЛИЦИ

/
/
/
222 Views

Температури, подобни на пролетни, се очакват в София в следващите 10 дни. Определено ни очакват нетипични Коледно-Новогодишни празници.

На фона на студовете и снегът, които се появиха в началото на месеца, очакванията за люта зима се сринаха, след като от онзи ден се затопли.

Затоплянето се дължи на топлия въздух от Атлантическия океан. В събота и неделя времето ще е перфектно, и така чак до 3-4 януари.

Въпреки хубавото време, което се очаква в празничните дни, няма да е толкова топло, колкото миналата година. Тогава температурите бяха от 3 до 18 градуса между Коледа и Нова година. Това е била втората най-топла зима, откакто се води климатична статистика.

В синхрон с глобалното затопляне 2021 г. със сигурност отново ще бъде по-топло от обичайното, но за разлика от миналата година, тази отклонението в положителна посока, поне в България, не е толкова голямо. Това се дължи на по-студените пролет и есен, които имахме

Ето какви температури ни очакват в следващите 10 дни според родния сайт “Синоптик”. На 3-ти януари ще бъде най-топло, като живакът ще стигне до 13 градуса.

Видимо и синоптиците от “Гисметео” дават сходна прогноза с тази на българските си колеги.

error: Съдържанието на сайта е защитено!