img

Баща спаси 6 души от горящия автобус, но не и детето си

/
/
/
206 Views

Годеници оцеляват като по чудо в ужасяващата катастрофа с македонския автобус, в който загинаха 45 души. Заради късния час повечето от пътниците са били заспали.

Блум Лулезим и годеницата му Медин са от две села в района на Куманово. Двамата са на задната седалка. Медин спи, но за щастие Лулезим е буден, когато се случва най-лошото.

 

Пред телевизия „Алсат“ той разказва как е осъзнал какво се случва и е успял да счупи страничния прозорец. След това той издърпал Медин, която е с два счупени крака и не е можела да ходи.

 

Двамата станали свидетели как автобусът изгаря напълно. Сега те са настанени в „Пирогов“.

Друг оцелял в катастрофата е Орхан Алити. Заедно с Лулезим той чупи задното стъкло и помага на другите шестима души да спасят живота си.

Малко след фаталния инцидент Орхан се обажда на съпругата си в Белгия.

„Той съобщи, че автобусът се е запалил, докато самият той с голяма трудност е успял да счупи задните стъкла на автобуса и да излезе оттам“, разказва брат му Самет Алити пред Tetova1.

След като скача на земята, Орхан чупи единия си крак. В автобуса все още е синът му, Висар. Той започва да му крещи: „Скочи, Висар, скочи.“ За жалост обаче момчето изчезва в пламъците.

Сега състоянието на Орхан е стабилно. Той все още не знае, че Висар е сред жертвите.

В момента, когато Орхан излязъл от горящия автобус, за малко не бил пометен от преминаваща по магистралата кола, която не спряла въпреки очевидната трагедия, разиграваща се в този миг.

error: Съдържанието на сайта е защитено!