img

Бойко Рашков: Такова нещо не съм виждал, там не е за гледане. Хората са скупчени и на въглен

/
/
/
172 Views

Служебният премиер Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков са на мястото на тегкия пътен инцидент с автобус на автомагистрала “Струма”, при който загинаха 46 души.

“Картината е ужасяваща и не всеки може да издържи на тази картина. Детайли ще се изясняват в хода на разследване. Не е за гледане там. Да не изпадаме в детайли в тези ранни часове. Да го оставим за други часове. Бих казал, че такова нещо не съм виждал досега. Хората са скупчени и на въглен и никой не може да ви каже колко са на брой, нито кои са, трябва да се идентифицират и да се установяват човек по човек. Едва тогава може да се каже колко точно са на брой”, заяви Рашков.

“Събрали сме се по повод, който не е приятен. Това е една трагедия, която ни разтърси и постави изисквания пред България да реагира много бързо и да направи възможното – най-напред да разследва този инцидент и какво е довело до смъртта на 46 човека и какви грижи могат да се положат за оцелелите.”, коментира служебният премиер.

Към този момент единствено можем да кажем, че имаме огромна трагедия и изказвам съчувствие и съболезнования към близките на загиналите.

 

“Дано от този инцидент извлечем нужните поуки и да не допускаме такива трагедии”, посочи още премиерът.

error: Съдържанието на сайта е защитено!