img

Депутатка от ГЕРБ: Искаме импийчмънт на президента Радев

/
/
/
243 Views

Анна Александрова, депутат от ГЕРБ-СДС коментира решението на ГЕРБ-СДС да сезира КС по казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков в студиото на „Денят започва“ по БНТ.

„Той трябва да взема важни решения за българските граждани и ако той е с двойно гражданство въпросът е чия позиция ще защитава – на България или на другата държава. Чувам, че е личен казусът, не е лично отношение, принципен е казусът и трябва да се носи отговорността. Нека само да спомена, че цялата отговорност е на президента“, каза Александрова.

Тя заяви, че ако КС се произнесе, че назначаването е противоконституционно – изцяло отговорността ще е на президента Румен Радев. Защото, по думите и, той е следвало да направи проверка на министрите, които назначава и в нарушение на Конституцията, това е изключително тежко нарушение на закона.

„Ако това стане, е напълно възможно от ГЕРБ-СДС да поискат импийчмънт на президента. Ще имаме достатъчно основания за това. Ако КС се произнесе за противоконституционност, ще имаме такава възможност“, каза Александрова.

Тя не пожела да коментира кадрите с полицейско насилие над протестиращи. Заяви обаче, че записите от камерите излизат сега, за да се отклони вниманието от най-важните проблеми.

error: Съдържанието на сайта е защитено!