img

Бизнесмен разказва: ГЕРБ крадеше 80% от парите в земеделието! На 50 м от кабинета на Десислава Танева събираха пачки за избори

/
/
/
523 Views

Зеленчукопроизводителят, ядосал бившия министър на хунтата ГЕРБ Десислава Танева, е станал съветник срещу корупцията в Министерството на земеделието, храните и горите, но след 9 дни е бил съкратен от позицията.

Георги Василев стана известен в медиите, след като беше разпространен запис от среща на бившия министър с производители, където тя ги призова да говорят за злоупотреби.

Мислех, че гадостите са около 55% от субсидиите. Сега стана ясно, че 80% от субсидиите се крадат. Това става чрез некадърност и организирани групи.

Това заяви бизнесменът Георги Василев, занимаващ се в аграрния сектор пред Сашо Диков по Евроком. Става дума за пълна некадърност и източването на парите както на Европейския съюз, така и на България.

 

„В пасищата се крадат около 80% парите, както и в био производството. Ако се оползотворяваха тези средства, в София на всяка трета улица трябваше да има био магазин. Където има био магазини, три четвърти от стоката е от чужбина. (…)

Във всички дирекции на Министерството на земеделието се краде. Събират се пари за кампанията на ГЕРБ. На 50 метра от кабинета на министъра се разпределят пари за кандидат-депутат на ГЕРБ“, подчерта Василев.

Източник-Narod.bg

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!