img

Президентът към ГЕРБ: Така управлявахте, че хората измираха по стълбищата на болниците и линейките

/
/
/
263 Views

Ще върнем мандата за съставяне на правителство, още щом го получим. Не смятам, че работата на парламента, бюджета, трябва да бъдат обвързани със съставяне на правителство. Това са различни актове по своя характер. Мястото на бюджета е в Народното събрание – дали има достатъчно пари, защото ние смятаме, че ГЕРБ остави икономически стабилна държава

Макар Вие да твърдяхте обратното. Справихме се и с ковид кризата, и с мигрантската вълна. Сега е ред на партиите, които са ни алтернатива, да се справят с тези въпроси. Сега е ред на тяхна отговорност и на Ваша отговорност, защото тези партии, г-н президент, се родиха под вашия юмрук. Така че мандата ще Ви го върнем още същия ден.

Това коментира на среща с президента Румен Радев Десислава Атанасова от ГЕРБ.

С последното изявление облекчавате моята работа. А каква държава остави ГЕРБ обществото изрази отношението си на изборите. Хиляди хора загубиха живота си, измираха по линейките и по стълбищата на болниците. Така управлявахте кризата. И бизнеса усети Вашето управление, отговори президентът.

Призовавам ви да си свършите работата и да дадете гаранции, че ще има актуализация на бюджета. Аз не казвам какво и как да се актуализира, но такава актуализация трябва да има, за да може кризата пак да не е на гърба на българските граждани, допълни президентът.

error: Съдържанието на сайта е защитено!