img

Златният век на Виктор Орбан: 6 години майчинство, 33 000 евро за трето дете, ниски цени и още

/
/
/
234 Views

Виктор Орбан наистина може да се определи като чудо за Унгария!

Безапелационен, понякога груб, но винаги мислещ за държавата и народа си, затова и Унгария го обожава. Това е премиерът Виктор Орбан, чието управление може да се определи като цяла една златна ера.

 

Знаем, че още 2018-та беше обявена за годината на унгарското семейство, след като сватбите и раждаемостта скочиха с цели 45 процента. Това, разбира се, не се случи току-така, а благодарение на политиката на Орбан.

 

През 2012-та година Виктор Орбан прави това, с което малко премиери, еле пък родният Бойко Борисов, могат да се похвалят. Той успява да свали цената на тока, газта, водата и другите консумативи с цели 11 процента за фирми и рекордните 25 процента за домакинствата.

Великото му постижение е и да затвори големите усти на монополистите и да спре банките, които досущ като в България заробваха потребителите с непосилни кредити и лихви.

Е, при нас още е така и промяна скоро не се очертава. Орбан обаче спаси около милион семейства от фалит и конфискуване на домовете им от същите тези банки…

Той насочи усилията си изцяло в посока на раждаемостта и семейството, което за него е основна ценност на всяко уважаващо себе си и стабилно общество, пише sosnovini.eu.

Ако в страната на Орбан имаш трето дете и работиш, разбира се, то държавата моментално ти дава 33 000 евро на ръка, съвсем безвъзмездно. Подарък, какъвто други дори не са и сънували.

Отпускът за майчинство при Виктор Орбан е цели шест години и да, той е платен. През първата половин година майките взимат 70% от своята заплата. Още година и половина след това получават половината си заплата, а после по сто евро на месец ако не поискат да се върнат на работа.

И още, и още, и още… Приносът на Орбан за държавата му е колосален и не можем да кажем нищо повече от едно „Респект“! Пък дано такова чудо да се случи и на нас, българите!

Източник: Портал 21

error: Съдържанието на сайта е защитено!