img

Запознайте се с 60-годишната ромска царица, която се представя за бедна, но притежава 400 луксозни коли, замък и хотели

/
/
/
334 Views

60-годишната Сена Халилович, която се представяла пред италианските власти за бедна и непритежаваща нищо, всъщност била собственичка на 400 луксозни коли, замък, хотел и няколко вили с басейни.

 

Според репортаж на италианската медия ТиДжиКом24 Сена, която е от Косово, била царицата на ромите, и притежавала имущество за 4 млн. евро. Въпреки това, тя успяла да измами социалните служби на Торино и да получи семейни помощи за 70 000 евро за себе си и близките си.

Сред притежаваното от нея са коли, включително Ферари, хотел, земеделски терен на хълмовете около град Асти, вили с басейни с хидромасаж, както и резиденция с бункер в Босна.

 

Според италианската медия, Сена натрупала богатството си благодарение на измами, кражби на мед и желязо, трафик в Източна Европа на коли, откраднати в Италия, разбра ТРГ.

Сена ХалиловичИ въпреки всичко това за италианската държава Сена била социално слаба, нуждаеща се от помощи. 420 000 евро са конфискувани от жената сега, но никой не знае на колко точно възлиза цялото й имущество. Именно от клана Халилович произлизат и тримата малолетни роми, които през 2015 г. с кола пометоха на пътя 9 души, убивайки една жена, след което избягаха.

Пак от клана Халилович произлиза и друг ром, станал известен заради чудовищно престъпление в Рим през 2017 г., когато изнасили две 14-годишни момичета в горичка в града.

През април 2017 г. испанската полиция успя да залови Сена Халивович след удар, реализиран с дъщеря й в Жирона. След като била освободена от затвора, нейните следи се загубили.

error: Съдържанието на сайта е защитено!