img

Любимо предаване на „бТВ“ падна, екипа му се разпадна, зрителите бесни

/
/
/
348 Views

Социалното шоу на Би Ти Ви „Бригада Нов дом” е под въпрос за следващото лято, научи „Уикенд”. Любимата бригада на всички българи, чиито домове имат нужда от ремонт, се е разпаднала. Владимир Караджов вече работи с други майстори, а с жена му Цветелина са започнали да правят и друго предаване.

Риалитито, в което вече работи любимият бригадир на България, се казва „Звънни на Караджов”. То поне засега не може да бъде гледано по телевизията, а само в интернет, но това не му пречи да е претъпкано с продуктово позициониране. Предаването е сключило договор с най-малко десетина фирми за строителни материали, обзавеждане и почистване, както и с една банка, които се рекламират през него, така че поне засега не може да се оплаче от липса на пари. А Владимир Караджов отново прави ремонти, само че не са социално слаби и не в рамките на невъзможните 5 дни, както в „Бригада Нов дом”. Идеята на предаването е да покаже как реално се извършват довършителните работи в един апартамент. Започва се от клиентите, които представят жилището, на което ще се прави ремонт. Те обясняват точно какво искат от майстора, теглят кредити, за да могат да платят материалите и работата, а след това се проследява целият процес по извършването на ремонта.

Към момента се разпространява само първият епизод на шоуто, в който майка възлага на бригадира довършителните работи и обзавеждането на двустайния апартамент, който е купила за сина си в София. Няма драми, няма сълзи, няма я Мария Силвестър, която следи всичко да се свърши за 5 дни, има само задача, която трябва да се изпълни възможно най-качествено. Караджов обяснява всички стъпки от работата. Както и в „Бригада Нов дом”, той не действа сам, а има майстори, на които разчита. След тях обаче не фигурира нито едно от познатата от шоуто на Би Ти Ви лица. По информация на „Уикенд” майсторите от бригадата към момента действат сами по обекти. От водещата Мария Силвестър в новото риалити няма и следа. Негово лице е само Караджов, който в нито един кадър не се появява мръсен или изпотен. На финала, когато показват на собствениците готовия им апартамент, посочват и цените на мебелите и ремонтните дейности. По този начин всеки, който планира ремонт, може да прецени цената на това удоволствие.

Продуцент на новото шоу е продуцентката на „Бригада Нов дом” Цветелина Караджова, която вече от няколко месеца е законна половинка на бригадира. Тя също така е главен редактор, сценарист и още няколко други длъжности в екипа. В единствения към момента епизод са включени кадри от сватбата на двойката. Приложен е и превод със субтитри на английски език, което подсказва, че се очаква да гледат не само българи, но и чужденци, които биха могли да позвънят на Караджов за помощ в собствените си жилища. Има и вариант с жестомимичен превод, за който е поканен финалиста от шоуто на Би Ти Ви „България търси талант” Борис Бъндев.

А каква ще е съдбата на „Бригада Нов дом”? За момента липсват каквито и е да е индикации от страна на Би Ти Ви, че се планира нов сезон за шоуто. По традиция то се излъчва през пролетта, но се снима през лятото на предходната година. Това означава, че ако напролет ще има нов сезон, снимките трябва да са сега. Но изглежда, че към момента никой не се кани да ремонтира безплатно домове на социално слаби, изтормозени и болни хора, каквито обикновено са героите в предаването. В Би Ти Ви сега се работи по съвсем други проекти. Телевизията снима два сериала – „Съни бийч” 2 и „Татковци”, като в същото време подготвя и три риалитита – завръщането на „Сървайвър”, нов сезон на „Фермата” и съвсем новото за българския ефир шоу за отчаяни моми, които си търсят мъж – „Ергенът”. Изглежда, няма да остане екранно време, в което да се излъчват и нови епизоди на „Бригада Нов дом”. Въпреки всичко телевизията излъчва повторения на старите, с което поддържа интереса към социалното риалити. Това издава, че не е изключено в бъдеще да се върне към него.

error: Съдържанието на сайта е защитено!