img

Родители потресени! След аутопсия изчезнаха органи в тялото на детето им

/
/
/
169 Views

Рафаел е само на четири години, когато умира в клиника в Берлин. Родителите на момчето обвиняват лекарите за смъртта му.

Всичко започва с висока температура. 30-годишната Моник и 36-годишният й съпруг Робин Паатц завели сина си за първи път в клиниката във Вирхов. Рафаел бил прегледан и след това изпратен у дома. “Фатална грешка. Той беше много слаб ”, казва майката.

 

На следващия ден Моник отново отишла със сина си при педиатър. Лекарите заподозрели левкемия. Семейството отново се върнало в клиниката във Вирхов: „Изпратиха ни в онкологичното отделение. Рафаел беше толкова уплашен. Попита дали ще бъде плешив като другите деца”, споделя пред bild.de майката на момчето.

Снимка: Ралф Гюнтер

След няколко теста на четиригодишното дете не е потвърдено, че има рак. Лекарите му поставят различна диагноза: вирусът на Epstein-Barr. По-късно Рафаел също е диагностициран с опасно заболяване на имунната система HLH. Инжектирано му е мощното лекарство Rituximab, което влошило момчето. Бъбреците и черният му дроб започнали да отказват. Моник Паатс обвинява лекарите, че не са им предоставили достатъчно информация за последиците от приема на лекарството.

Рафаел бил поставен в изкуствена кома. Момчето починало на следващия ден. Според епикризата причината за смъртта е “неясна”. Подозира се полиорганна недостатъчност.

Родителите подали молба за образуване на наказателно дело. След аутопсията на тялото на момченцето се оказва, че са изчезнали няколко органа: мозък, надбъбречни жлези и небни сливици. Те не са намерени и до този момент…

error: Съдържанието на сайта е защитено!