img

Валери Симеонов лобира: Ресторантите да работят до 23,30 ч. Дискотеките ще чакат!

/
/
/
462 Views

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви пред БНТ, че отпускането на мерките трябва да бъде обмислено. Той коментира и датата на изборите, която беше определена от президента Румен Радев.

Според него тя трябва да бъде максимално отдалечена от пика на пандемията, за да може повече хора да отидат до урните. Той разкритикува идеята за видеонаблюдение по време на избори.

Колкото до възможното коалиране за изборите, лидерът на НФСБ каза, че засега са водили разговори само с ВМРО, но имат предложение и от платформата на Мая Манолова и Отровното трио.

“Ние сме в непрекъснат диалог с ВМРО, днес също ще имаме разговор с г-н Каракачанов. Подготвяме едно съвместно явяване, отворени сме като формати за други натриотични формации и партии и мисля, че с това ще се изчерпа евентуалната коалиция на патриотичните сили в България. За други коалиции трудно ми е да говоря. В момента имаме заявена една коалиция около Манолова, Отровното трио”, каза Симеонов.

Относно мерките срещу пандемията той заяви, че винаги съм бил привърженик на по-строгите ограничения. “Още на 4 ноември, ако не се лъжа, поставих въпроса за прекратяване на учебните занятия и за затваряне на търговските обекти, това стана 3 седмици по-късно. Това костваше доста човешки животи, които мисля, че можеше да бъдат спасени”, каза Симеонов.

“Не виждам смисъл в това на 4 февруари да бъдат върнати големите ученици в училище, а да не бъдат отворени ресторантите и кафенетата. Винаги рискът е там, където има голямо струпване на хора, които общуват помежду си, само че общуването в училищата по никакъв начин не мога да го сравня с общуването по кафенетата и в ресторантите, където ходят няколко човека и сядат на отделна места, няма контакт между отделните компании. Рискът там е по-малък отколкото в училищата”, продължи той.

По думите му трябва да се разреши на ресторантите и кафенетата да работят до 23:30 часа, а нощните заведения трябва да бъдат задължително затворени, защото там рискът е много голям.

Източник: Лупа БГ

error: Съдържанието на сайта е защитено!