img

Ген. Атанасов: ГЕРБ разчитат да не гласувате, да купят 300 000 гласа и пак да са на власт

/
/
/
444 Views

„Има обществено мнение, че основният инструмент за управление на Борисовата държава е корупцията. Известно е, че на предходни избори управляващите са купували около 300 000 гласа. Това не може да не тревожи участниците в политическия процес.

Както се вижда, по всичко личи, че управляващите разчитат на ниска избирателна активност, при която купеният вот ще има много голямо значение за бъдещото мнозинство в парламента“. Това каза пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на „Демократична България“.

По думите му, „ако искаме промяна, трябва да се мобилизираме и да отидем да гласуваме“.

„Предстоят различни финансови инструменти и в България ще дойдат около 12 млрд. евро за подпомагане на българската икономика. Не трябва да оставяме отново да бъдат откраднати тези пари… Внушението, че следващият парламент ще бъде нестабилен, че пак ще се ходи на избори, се прави от управляващите и целта е да се потисне избирателната активност“, каза той.

Според Атанасов, ако „Демократична България“ получи шанс да състави мнозинство в новия парламент, то обединението ще постави като приоритет създаването на механизъм за строг контрол върху харченето на държавните пари.

error: Съдържанието на сайта е защитено!