img

СДВР със спешни мерки: Правят КПП-та! Остават и след протеста!?

/
/
/
555 Views

Хората, които ще ходят на протести утре – 10 септември, не може да носят оръжие. Това заяви на извънреден брифинг на СДВР комисар Радослав Стойнев по повод протестите в София.

По повод готвените протести на 10 септември се взимат мерки за обезпечаване на обществения ред. Ще бъдат изградени зони за сигурност около институциите. КПП-та за наблюдение и проверка на лица – багажи, предмети, съмнително поведение.  От СДВР призовават гражданите, които ще дойте на протест да не се поддават на провокации.

„Да се разграничават и да сигнализират на органите. Има 2 заявени мероприятия“, уточниха от полицията. От СДВР заявиха, че ще бъдат проверявани чантите и документите на искащите да отидат на протеста, както и ще има изградени КПП-та. „По наша преценка ще наблюдаваме обстановката и избирателно ще бъдат наблюдавани лица“, заявиха от полицията. Те уточниха, че МВР не използва съдействието на охранителни фирми за обезпечаване на подобни мероприятия.  „Виждате писанията в социалните мрежи, готови сме на всичко. Ние не разрешаване, вече има заявени две такива мероприятия и не можем да разграничим кой къде отива“, допълниха от СДВР и уточниха, че ще има засилено полицейско присъствие, като ще има повече пропусквателни пункта за проверка.  БЛИЦ припомня, че по-рано днес се появи информация, че подсъдимият бизнесмен Васил Божков ще прати между 10 и 15 000 души на протеста утре и всички се чудят ще се повтори ли „кървавата сряда“.

 

Източник: БЛИЦ

error: Съдържанието на сайта е защитено!