img

Извънредно: Арестуваха бившия мъж на МЕГЗ! Този път няма измъкване!

/
/
/
533 Views

Пловдивският предприемач Румен Рончев, хванат в събота заради наркотици, е задържан от турските власти в района на Одрин. В камион на бизнесмена, натоварен със стока, турската полиция е открила 28 кг марихуана, информира trafficnews.bg.

Цената на намереното количество е близо 300 000 евро.

Камионът е влязъл от България на територията на южната ни съседка. Това не е първият курс, които товарни коли на Рончев правят до Турция.

Тамошните власти проверяват евентуално от колко време каналът е бил активен. Задържан е и шофьорът на камиона. Пловдивчанинът ще бъде изправен пред турски съд.

Обвинението, което го очаква е за трафик на наркотици, а присъдата му може доза бъде между 10 и 15 години затвор.

Според източници на Трафик Рончев е разследван в България и за контрабанда на гориво. Камиони, свързани с негови фирми са задържани на гръцка граница натоварени с гориво ,но според документите износът е на добавка, за която не се дължи акциз.

Румен Рончев влезе в публичното пространство, заради връзката си с дизайнерката Меглена Каканашева.

В края на септември 2018 година Каканашева обяви за откраднат джипа си марка “Мерцедес G350”.

По време на разследването криминалистите се натъкнали на доста противоречиви и подозрителни факти. Така вместо кражба на кола, се оказало, че разследват застрахователна измама.

В нея се оказали замесени както братовчедът на Мегз – Петър Лесов, така и модната принцеса и новото й гадже – Румен Рончев.

Тримата бяха арестувани дни след Нова година. Рончев прекара месеци наред в ареста, а Каканашева и братовчед й бяха освободени срещу 10 хиляди лева.

На 15 септември магистратите сложиха край на сагата с откраднатото кубче след сделка с прокуратурата. Три години условно с 5 години изпитателен срок получи Румен Рончев.

Освен за обсебване на автомобила, транспортният бос бе осъден и за това, че е отнел чужди недвижими вещи. Модната икона Каканашева пък бе осъдена на 2 години лишаване на свобода с 4 години изпитателен срок.

Тя бе обвинена, че умишлено е склонила любимия си, както и братовчед си, да присвоят автомобила.

error: Съдържанието на сайта е защитено!