Двама братя си спретнаха як въргал с полицаи и се наложи да бъдат извикани специалните части, за да ги укротят. Става дума за футболните национали на Армения Едгар и Гор Малакян, които са арестувани заради мелето.

Инцидентът е станал в центъра на Ереван, недалеч от архитектурния комплекс „Кастад“. Според доклада, двамата мъже са използвали нецензурен език срещу полицаите, а след това един от братята е ударил униформен служител и е скъсал пагоните му.

В резултата на сбиването, четирима полицаи са пострадали и са потърсили лекарска помощ в болница. За задържането на братя Малакян са били извикани специални части.

Срещу Едгар и Гор Малакян е започнато дело по обвинение за хулиганство и употреба на насилие срещу представители на властта. Двамата за заплашени от затвор за пет години.

29-годишният Едгар Малакян в момента играе за арменския Ширак. Носил е екипите на отбори от Чехия, Украйна, Румъния и Казахстан. Има 21 мача за националния тим на Армения.

Гор Малакян, който е три години по-млад от брат си, за последно игра за Арарат-Армения. Освен за отбори от родината си е носил екипа и на украинския Стал (Каменское). Има 14 мача за Армения.

Братята Малакян като футболисти на украинския Стал