img

Валери Симеонов: Протестът беше смешен! Сред протестиращите са дрогирани и лузъри!

/
/
/
2646 Views

Протестиращите са от най-различни социални нива, голяма част са хора, които се чудят как да уплътнят вечерните си часове, смята лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

“За това управление са гласували 1,5 млн, на протестите виждат хиляди. Пред парламента се въргаляха хора на плажни кърпи, полуголи. Такъв тип протести нищо не правят, освен да нарушават свободите на останалите хора, които живеят в столицата. Няма документ, с който са заявили искания. С Христо Иванов винаги е имало нормален диалог с него, но не чувам той какво иска – някаква петиция”, коментира той пред БНТ.

“На какво основание се иска оставката на главния прокурор? Никой не казва нищо. Няма никакви аргументи. Когато прокуратурата трябва да си свърши работата, тя трябва да извърши обиски, за да установи укриват ли се документи. Президентството е сграда без специален статут. Нито са влезли с автомати, нищо с картечници. Тези хора нямат имунитет”, каза Симеонов за акцията на прокуратурата в президентството.

“Когато обществото бъде облъчвано с обратна информация, редно е прокуратурата да защити своите действия. Някой път те се представят изопачено. Знаете ли защо протестират пред БНТ? Посяга се на единствената обществена телевизия в България. Не може телевизията да е заложник на уличните претенции”, каза Симеонов.

“Нямам никакво съмнение за вота на недоверие. Утре или вдругиден ще има коалиционен съвет, за да обсъдим евентуалните промени в кабинета. Като се върне премиера ще коментираме работата на всеки министър. За мен Владислав Горанов е един от малкото успешни финансови министри. За останалите двама нека не говорим сега, нека мине съвета”, каза Симеонов.

Той не изключи възможността следващото правителство да не е оглавявано от Бойко Борисов.

“Според мен тези протестиращи не могат да бъдат определящи като анализ на общественото поведение. Хората, които работят, не ги виждам сред тези протести. Виждам партийни групички всякакви, нереализирани хора с амбиция за власт, друга група са хора, които се управляват от Дубай, третата група са хората, които са недоволни от живота си, т.нар. “лузъри”, които виждаме на всички протести, четвъртата група са студентите, които са дошли в България, защото университетите в чужбина са затворени. Като се върнат, тогава да определят бъдещето на държавата”, каза Симеонов.

Източник: Морето

error: Съдържанието на сайта е защитено!