img

Ето къде забегна на почивка ген. Мутафчийски

/
/
/
160 Views

Шефът на Националният оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски най-после намери време да отскочи до морето.

За разлика от своя заместник доц. Ангел Кунчев, който беше засечен да щурмува границата с Гърция в първия ден след падането на карантината за туристи в южната ни съседка в средата на юни, генералът избра за почивка роден курорт.Мутафчийски събира тен в къмпинг до Черноморец, където се е превърнал в атракция за останалите летовници. “Както вървяхме към плажа и налетяхме на генерала, който разхождаше своя мопс”, разказаха очевидци, цитирани от “Марица”, които са отседнали в една от съседните каравани.

Според тях шефът на ВМА бил усмихнат и спокоен, отвръщал на поздравите и видимо се радвал на откраднатото време за почивка. Предпочитал повече време да плува, отколкото да седи под чадъра, добавиха те.

Вдигал адреналина и с разходки със скутер в морето. Задължително извеждал сутрин и вечер домашния си любимец, който бил неотлъчно до него през цялото време. Мутафчийски буквално спря публичните си изяви през последните седмици, когато епидемията от COVID-19 започна застрашително да настъпва у нас.

Мнозина видяха в това знак, че той категорично не приема разхлабването на мерките, което беше съпроводено със скок на заразените до 300 и повече на ден. Къмпингът, където е отседнал ген. Мутафчийски, е сред най-луксозните по родното море, като за всяка каравана има осигурен отделен санитарен възел.

Там е била забелязана да отмаря и легендата на родната лека атлетика Стефка Костадинова. Пловдивчанката, която сега оглавява олимпийския ни комитет, продължава да държи рекорда във високия скок от 209 см, поставен на 30 август 1987 г.  в Рим.

Източник: за жената

error: Съдържанието на сайта е защитено!