img

Дончев: Ще стоим, докато има полза

/
/
/
718 Views

Корупцията е хронично заболяване на българското общество, заяви вицепремиерът

„Има ли корупция в България? Има! Корупцията е хронично заболяване на българското общество и държава. Големият ни проблем е, че сме се научили да живеем с нея. Българската държава трябва да събере сили да приключи с това хронично заболяване, каквото и да му коства“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от БСП на тема „Провал в политиката на противодействие на корупцията“, информира Крос.

Той подчерта, че корупцията не се бори с думи и хайки, а с институции и закони. Дончев попита къде е мнозинството в парламента, което ще използва законите и институциите по най-добрия начин.

„Има ли мнозинство от хора с такава биография, с такъв запас от съобщения в телефони, с такива портфейли и жилища, които да имат силата и волята да използват законите по най-добрия начин?! Какво би променил един нов парламент, в който 10-20% от вас ще бъдат други?“, настоя ядосаният Дончев.

„Рестарт на държавата означава временна сърдечна недостатъчност на българското общество. Правителството ще стои, докато има смисъл, полза и докато може да не се е скъсала връзката с гражданите“, обяви вицепремиерът.

Дончев завърши изказването си с думите на Аристотел, че не е най-важно да спечелиш войната, а да организираш мира.

След изказването му депутатите отложиха за утре гласуването по вота на недоверие срещу правителството. 177 гласували народните представители – 176 гласа „за“, 0 „против“, 1 „въздържал се“. Извънредното пленарно заседание ще се проведе утре от 11:30 часа.

error: Съдържанието на сайта е защитено!