img

Как бързо да спрем хълцането за 2 минути

/
/
/
316 Views

Всеки има хълцане поне веднъж в живота си. Това неконтролирано конвулсивно свиване на диафрагмата може да донесе много неудобства. Внезапната поява на хълцане привлича вниманието на околните и причинява дискомфорт. Понякога бързо преминава само.

Но в повечето случаи трябва да прибягвате до допълнителни средства. Ще ви покажем как бързо да се отървете от хълцането с помощта на различни методи.

 

От гледна точка на еволюцията появата на хълцане се обяснява с необходимостта от изместване на излишния въздух от стомаха . След като това се случи, контракциите престават. Има и други причини, като хипотермия или преяждане, интоксикация. Ако хълцането е достатъчно дълго, това е сигнал, че трябва да посетите лекар.

Как бързо да се отървете от хълцането у дома

 

Този трик се счита за най-ефективния и най-бърз начин за премахване на хълцането . За него ви трябва само чаша чиста вода .

Извършете процедурата, докато стоите прави. Наклонете главата си назад и изтеглете една глътка в устата си.

Задържайки водата в устата си, наклонете главата си назад още повече, докато спре. Сега можете да преглътнете течността и след това бавно да върнете главата в нормалното си положение.

Повторете процедурата отново. Най-вероятно хълцането ще премине след втория опит . Ако това не се случи, направете същото трети път. Поглъщането на вода в тази позиция ще ви помогне да спрете дори най-продължителните хълцания.

Народни методи за премахване на хълцане

Ако нямате под ръка чаша вода, опитайте други популярни методи. Един от тях е рефлекс. Неговата същност е да предизвика спазъм на хранопровода . Натиснете пръста си върху  езика,  рефлексът ще ви помогне да спрете спазмата на диафрагмата.

 

Личният лекар на президента Кенеди го съветвал да държи езика си с пръсти, да го издърпа и да го задържи в това положение за няколко секунди.

Друг метод, който лекарите препоръчват, е да задържите дъха си . Вдишайте дълбоко няколко пъти, след което задръжте дъха си . Пригответе предварително хартиена торбичка и издишайте в нея. Поемете следващия дъх от същата чанта. Това ще увеличи съдържанието на въглероден диоксид и ще спре хълцането.

Стиснете носа си и направете няколко движения при преглъщане. Процесът е малко сложен, но доста ефективен.

Намерете място за сядане. Издърпайте коленете си, наведени възможно най-близо до гърдите. Обвийте ръцете си около тях и се наведете напред. Стоите в това положение, докато хълцането премине.

Остри миризми и изразените вкусове карат мозъка да премине към нови усещания. И тогава той просто спира да изпраща грешни сигнали

Най-често хълцането не представлява заплаха и трае само няколко минути. Но понякога това може да показва сериозно заболяване. Слушайте тялото си, не пренебрегвайте звънчетата на алармата. В крайна сметка здравето е най-голямата ни ценност!

error: Съдържанието на сайта е защитено!