img

Какво символизира всяка икона и как да изберем правилната за нашия дом

/
/
/
299 Views

Повечето от нас имаме икони в домовете си. В повечето случаи те са ни подарък или са на светец, чието име носим и за който смятаме, че закриля дома ни. Важното е да разберем какво покровителства съответният светец, изобразен върху иконата, която имаме или смятаме да подарим, за да може тя да ни носи правилната енергия.

Християнският символ може да послужи като пожелание и да помогне на съответния човек. Иконите са изображение на светци, които покровителстват определени групи от хора и или определени аспекти от живота.

Днес ще ви представим основните значение и символики, които носят иконите:

Икони за здраве и дълголетие

Светците, които покровителстват здравето и оздравяването в християнството, са Свети Йоан Кръстител, Свети Пророк Илия, Свети Киприан и Юстина, Свети Антон и Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян. Ако искате здраве, трябва да изберете икона на един от тези светци и да я поставите в дома си.

Икони за дома, семейството и децата

Ако искате домът, семейството и децата ви да бъдат закриляни, трябва да изберете икона на Света Богородица, Свети Мина, Свети Архангел Михаил, Света Петка и Свети Стилиян, защото тези светци покровителстват сплотеността и цялостта на семейния дух.

Икони за бременност и раждане

Светците, които покровителстват забременяването и лесното раждане, са Света Анна, Свети Свети Безсребърници Козма и Дамян, Света Мъченица Варвара, Преподобна Доминика, Света Екатерина и Света Марина.

Икони за любов и женитба

Свети Лазар е покровителят на женитбата и се вярва, че той насочва девойките към правилния и бъдещия им съпруг. Светиците Вяра, Надежда, Любов и майка имСофия помагат при откриването на голямата любов.

Икони за обучение

Вярва се, че икона на светите братя Кирил и Методий помага при обучение, свързано с езика и културата. Икона на свети Седмочисленици покровителства силата на духа, а икона на Света Екатерина и Блажени Серафим носят успех на изпити.

 

Източник: edna

error: Съдържанието на сайта е защитено!