img

Неочакван трансфер: Аделина Радева напуска Нова! Отива в…

/
/
/
194 Views

Аделина Радева – водещата на „Здравей, България“ по Нова тв, се мести в БНТ от понеделник. Самата тя съобщи, че си тръгва от Нова тв, в сутрешния й блок, а Виктор Николаев й поднесе огромен букет от рози. „Ади си тръгва от сутрешния блок на Нова телевизия“, така нейният партньор като водещ Виктор Николаев обяви промяна в предаването. „Всички промени минават през сърцето. За да бъде човек щастлив, трябва и да е благодарен.

Много голямо благодаря за прекрасните последни две и половина години. Много е приятно да си тръгваш с такова самочувствие, че си бил в най-рейтинговото предаване. Наистина много благодаря на зрителите, че ми дадоха възможност да водя предаването с най-висок рейтинг в сутрешния ефир“, каза Радева със сълзи на очи минути преди края на сутрешния блок. Тя обяви, че има нужда от промяна и заради това напуска сутрешния блок на Нова.

„Ще се виждаме пак“, обеща тя. „Всеки ден съм идвал с удоволствие заради теб. Ти беше душата на това предаване“, каза й  Виктор Николаев. Аделина Радева се връща в БНТ още в понеделник, съобщиха от обществената телевизия, където нарекоха промяната „трансфер“. Така журналистката се завръща в БНТ, откъдето започна кариерата й, преди да отиде в Нова тв. „Едно от най-популярните телевизионни лица се връща в ефира на Българската национална телевизия (БНТ).

От началото на месец юни Аделина Радева ще е част от екипа на дирекция „Информация“ за новини и актуални предавания на обществената телевизия“, съобщиха от БНТ.

„Аделина Радева е доказан журналист, автор и водещ на много филми и телевизионни предавания. Всички познаваме работата ѝ, повече от 10 години е била част от БНТ, винаги е демонстрирала професионално отношение и много се радвам, че прие поканата ни отново да се присъедини към екипа. Това е поредна крачка към привличането на стойностни кадри, които вярват в каузата БНТ и са готови да работят за нея“, коментира Емил Кошлуков, генерален директор на телевизията. Водещата сподели, че решението е взела уверено и се радва да е част от проектите на обществената медия.

„Вълнувам се и се радвам, че отново ставам част от БНТ. Поглеждам пътя, изминат дотук и този, който предстои и виждам приятели. Благодаря от сърце за доверието и очаквам с нетърпение всичко ново“, сподели самата Радева. В следващите дни ще видим Аделина в познатия й стил, без да пести въпроси по най-важните теми. Тя ще се присъедини към екипа на публицистичното предаване „Още от деня“, което се излъчва всеки делничен ден по БНТ1.

*** Аделина Радева има близо 20 години опит като журналист, автор и водещ на радио и телевизионни предавания. Кариерата ѝ стартира в ефира на радио FM+, била е кореспондент в Атина на програмите „Хоризонт” и „Христо Ботев” на БНР, радио Експрес и Deutsche Welle. Работи за ΑΝΤ1 Гърция и прави репортажи за Нова телевизия от гръцката столица.

През 2008 г., след завръщането си у нас, започва работа в Българската национална телевизия. Била е водеща на централната новинарска емисия „По света и у нас“ (2011-2018), автор и водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ (2016-2017) и на сутрешния блок на БНТ “Денят започва” (2008-2011).

Последните две години е част от екипа на „Здравей, България“ по Нова телевизия. Автор е на документални филми за събитията в Гърция за рубриката “В кадър“, на различни телевизионни студия и извънредни предавания и на поредица от репортажи за новините и програмите на БНТ. Завършила е Държавния каподистрийски университет на Атина, специалност “Комуникации и средства за масово информиране”. Лице на много благотворителни кампании и инициативи. Носител на награди и отличия в обществения и социален сектор.

error: Съдържанието на сайта е защитено!