img

Когато за пръв път видях какво изплува от ягодите, като ги потопих във вода, се втрещих!

/
/
/
1433 Views

В края на май започва сезонът на ягодите, първата и най-обичана лятна ягода. Вкусът и ползите от ягодите от градината са невероятни! Но във всяка бъчва с мед има мухи.

Как да миете ягоди, за да избегнете неприятни изненади?

Винаги съм разглеждал приказки за предупреждения, докато видеото, показано на TikTok, не ме убеди в противното.

КАК ДА МИЕМ ЯГОДИ

Напоследък зеленчуците, плодовете и горските плодове често се третират с голям брой пестициди, предназначени да предотвратят заразяване от вредители.

Но такива мерки не винаги спасяват реколтата от неканени гости .

У нас ягодите (градинските ягоди) най-често са повредени от вредител, който прилича на тънък бял червей, но всъщност е стоножка. Те обичат да се наслаждават на сладките плодове от листни въшки,, гъсеници.

По-рано говорихме за това как да изберем вкусни, безопасни и здравословни ягоди на пазара. Но какво ще стане, ако те вече са в хладилника ви?

Потребителите на TikTok направиха смущаващо откритие. Момичето с никнейм @callmekristatorres напълни купата с вода със стайна температура, добави няколко супени лъжици морска сол, сложи в нея ягоди и изчака около 30 минути.

След това тя видя насекоми на повърхността на водата.

Но когато погледнах ягодите, забелязах, че някои от „семената“ на повърхността му … се движат!

Гледам внимателно, а това изобщо не са семена

Под въздействието на солта от ягодите малки червеи, които живеят вътре в плодовете, започват да пълзят навън. Специалистите твърдят, че те могат да бъдат потомство на плодови мухи.

Подобен експеримент е проведен от потребители на социалните мрежи, които бяха неприятно изненадани от откриването на потайни “жители” в любимите си плодове. Мнозина не са очаквали, че дълги години ядат ягоди заедно с ларвите на насекомите.

Затова родителите трябва да бъдат изключително внимателни. Когато детето им яде плодове, по-добре е първо внимателно да ги разгледате. Е, дали да мие ягоди със сол, всеки решава сам. Това е просто безопасно, както се казва, и Бог спасява.

Много хора се чудят дали ягодите са били осолени след такава процедура. Момичето с видеото твърди, че отново я измило старателно в чиста вода. След това синът ял ягоди. Според него солта е „малко усетена“, но ягодите са „в ред“.

Е, сега знаем как да мием ягоди, за да се отървем от неканени гости. Другата страна на изданието радва и утешава: перфектни лъскави плодове по рафтовете, в които има само химия, нито един червей няма да ги яде. Но ягода с червей е най-естественият и чист продукт.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!