img

Трагедия в Турция: Футболист призна, че е убил петгодишния си син и го приписал на коронавируса

/
/
/
3556 Views

Ужасяваща трагедия се разигра в Турция, където бивш елитен футболист призна, че е убил петгодишния си син, 11 дни след като е било обявено, че детето е починало по естествен начин.

33-годишният Джевхер Токташ и синът му Касим са били приети в болница на 23 април с кашлица и висока температура. И двамата са били поставени под карантина, тъй като са показвали симптоми на коронавирус.

Малко по-късно същия ден Джевхер извикал лекарите в стаята на сина си, който не можел да диша. Детето е било вкарано в интензивно отделение, но е починало.

Като причина за смъртта му е записано COVID-19, след което малкото момче е било погребано. Но няколко дни по-късно Токташ си признава, че е задушил сина си с възглавница.

Според информациите в Турция Токташ сам се е предал на полицията и е признал за убийството на сина си в болницата.

Прокуратурата в Бурса публикува част от признанията на Токташ: “Натиснах възглавницата върху лицето му, докато той лежеше по гръб.

В продължение на 15 минути натисках възглавницата, без да я повдига. Синът ми се гърчеше през цялото време. След като спря да мърда, я махнах.

Тогава извиках лекарите, казах им, че има проблеми с дишането и така отклоних вниманието от себе си.

Никога не съм обичал по-малкия си син. Не знам защо, но не го обичах. Единствената причина, поради която го убих, е, защото не го харесвах. Но нямам никакви психични отклонения.”

Токташ призна, че се е предал, защото се е разкаял за действията си. В момента той очаква процеса си, а тялото на момчето е ексхумирано за нова аутопсия.

Само дни преди убийството, Токташ пуска снимка на Касим в профила си във Facebook с текст към нея: “Не разчитай на света.”

Токташ играе като централен защитник за петодивизионния Бурса Йълдъръмспор. Върхът в кариерата му е един сезон в елита през 2008/09 с екипа на Хаджеттепе.

Източник: Уебкафе

error: Съдържанието на сайта е защитено!