img

Домусчиев ги подкара! Нова порция уволнени в „Нова телевизия”! Емблематични лица са отстранени

/
/
/
2055 Views

Нова телевизия продължава сечта на служители с нова порция уволнения – медията е съкратила журналисти, които преди седмици бяха уж временно свалени от екран и извадени от екипите на предаванията си.

Доскорошната водеща на съботния сутрешен блок „Събуди се“ Мирослава Иванова (на челната снимка) е потвърдила пред „Свободна Европа“, че вече е уволнена и в момента е безработна. Същото се е случило и с репортера в същата рубрика Галя Щърбева.

Галя Щърбева остана извън екипа на телевизията

В средата на април стана ясно, че ръководството на Нова телевизия е отстранило Иванова, като заедно с нея са освободени Щърбева и още един от репортерите в „Събуди се“ – Мария Йотова. Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също спира да изпълнява задълженията си.

Свален от екран е и репортерът Живко Константинов. Шефовете обяснили действията си с кризата след въвеждането на извънредното положение. Според управителя на Нова телевизия Ива Стоянова обаче изброените журналисти не са уволнени, а са само „в престой“, тъй като новите правила, гласувани за времето на извънредното положение, позволяват това. „Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава възможност да ги сложим в престой за 15 дни. Ще видим какви опции ще имаме по-нататък след кризата“, мотивира се тогава Стоянова.

Живко Константинов вече е безработен

След въвеждането на извънредното положение в Кодекса на труда бе въведен член, който дава възможност служители да бъдат “поставени в 15 дневен престой”, след което работодателят може да прецени дали да ги съкрати. Любопитното е, че съкращаването на журналистите от Нова телевизия се случва в последните дни на извънредното положение. Това е поредната вълна от водещи, репортери и служители в Нова телевизия, които са уволнени или са принудени да напуснат.

Източник:

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!