img

В Германия искат умишлено да се заразят с К-19

/
/
/
617 Views

Всяка страна предлага свои методи за борба с пандемията от коронавирус и понякога те са много екстравагантни.

И така, ръководителят на катедрата по микробиология в университета “Хале-Витенберг”, водещият епидемиолог в Германия, Александър Кекуле, смята, че на младите германци трябва да бъде разрешено да се заразят с КОВИД-19, така че в страната да се развива колективен имунитет срещу новия вирус, пише “Поглед”. 

Ученият предупреди Ангела Меркел за неблагоприятното развитие на ситуацията. На 22 януари той предложи да се предприемат мерки за проверка на всички туристи, влизащи в Германия за наличието на КОВИД-19 – това, каза той, ще помогне да се избегне масовата карантина.


Александър Кекуле

През март, когато пандемията в Германия вече набра скорост, Кекуле предложи да се закрият училищата и границата на страната – само изолацията, според него, може да предотврати по-нататъшното разпространение на болестта.

В същото време той вярва, че дългата карантина може да нанесе повече вреда на икономиката, отколкото всъщност самата болест. Следователно, според биолога, е необходимо бавно да се отпусне карантината, без да се очаква появата на ваксина, тъй като нейното местоположение и тестване може да се проточи повече от година.

Възрастните хора, както и пациентите с хронични заболявания, трябва да продължат да се изолират, докато младите хора трябва да получат повече свобода: “За хората, под 50 години коронавирусът не представлява голяма заплаха. Нека се заразят – така ще бъде възможно да се развие колективен имунитет”, смята Александър Кекуле.

error: Съдържанието на сайта е защитено!