img

Лъсна истинската причина за затваряне на гетата: 50 % от тестваните са заразени!

/
/
/
561 Views

„От пробите, които взехме от „Факултета“ и „Филиповци“ стана ясни няколко неща. 

50% от пробите, взети там, излязох положителни. Епидемиологичните проучвания продължават и в момента“, стана ясно на днешния редовен брифинг на Националния оперативен щаб.

БЛИЦ припомня, че именно там шефът на Щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски обяви, че броят на заразените българи вече е 825, а починалите са 40.

„На терен в двата квартала има два екипа с повече от 10 човека. Епидемиологът, който е на терен, преценява дали да се вземе бърз тест или директно ПСР“, стана ясно на брифинга.

„Главната цел на тези проучвания в кварталите е активно намиране на заразени лица, а не на преболедували лица. Има огромна разлика между двете неща.

Важно е да се намерят активните носители на вируса – вирусоносителите.

Във „Факултета“ и „Филиповци“ има особено много заразени. Включително едни от най-тежките случаи, които сега са в болница, са от там“, заяви шефът на ВМА.

В кварталите са засечени случаи на заразени обитатели на съседни къщи по продължението на цели улици.

„В никакъв случай не може да вкарваме всеки един в правилата. Всеки един от нас трябва да разбере какво е свобода и какво е свободия“, допълни ген. Мутафчийски и допълни: „Целта е да се защитят правата на хората, които спазват мерките. Искат да запазят здравето си и своите близки“.

Източник: БЛИЦ

error: Съдържанието на сайта е защитено!