Служители на конкурентни колекторски фирми се сбиха пред дома на длъжник в град Средец, като при мелето се е стигнало и до стрелба с огнестрелно оръжие, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Вчера около 16.25 ч. в полицията в Средец е подаден сигнал за сбиване между няколко мъже пред къща на улица “Гоце Делчев”. На място веднага е изпратен патрулен екип.

Униформените намерили пред къщата четирима мъже – двама служители от софийска колекторска фирма – на 31 и 56 години, както и двама служители от ямболска колекторска фирма – на 35 и 36 години.

Установено е, че екипът на софийската фирма пристигнал на адреса, където живеел 23-годишен мъж, дължащ вноска по кредит в размер на 140 лв. Докато разговаряли с длъжника пред дома му, дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Спречкването, прерастнало в сбиване, като 31-годишният кредитосъбирач от софийската фирма произвел два изстрела със законно притежаван пистолет в краката на служителите от ямболската фирма.

Няма пострадали, а двамата служители на софийската фирма са задържани за 24 часа. Оръжието, с което са произведени изстрелите, както и двете гилзи, са иззети. Разпитани са свидетели на инцидента, а по случая е образувано досъдебно производство.

Източник: Дир БГ