img

Навиците ни след коронавируса. Животът ще бъде различен

/
/
/
701 Views

Повече от сигурно е, че животът вече няма да бъде същият. Когато краят на пандемията се обяви, мнозина ще бъдат много по-внимателни и предпазливи, отколкото преди коронавируса.

Всеки ден е предизвикателство в борбата срещу Covid 19.

Промяна в начина на поздрав: С ръкостискането приключено! Избягването на ръкостискането е една от най-видимите промени в социалните норми заради вируса.

Това ново време и практиката на физическо дистанциране ще предизвикат културен прогрес в начина, по който всички се поздравяваме.

Стискането на ръце, прегръдките и целувките са начин за поздрав, който в този момент трябва да бъде забравен.

Социалният поздрав вече може да включва „ръка на сърце“, кимване на главата или всяко друго движение, което ви позволява да избягвате директен допир или контакт.

На обществените места ще има повече дезинфектанти
След епидемията, вероятно ще бъдат поставени повече дезинфектанти за ръцете на работните и обществените места.

Например, такива средства могат да се поставят на рецепции или в конферентни зали и това няма да е толкова рядко, както преди.

Поради пандемията много компании бяха принудени да изберат екип за основните операции. Те са тези, които са изправени пред новото предизвикателство и едва сега учат някои нови неща, които ще улеснят новите им начини на работа.

Също така, клиентите вече имат твърде много изсиквания, така че те също трябва да се адаптират към новата ситуация.

Следователно, те ще работят още по-ефективно в бъдеще. Пандемията показа какви умения са необходими в кризисна ситуация.

Промяна по отношение на ресторантите
Обядът в ресторант и дори доставката на храна вече са доста различни от преди няколко седмици.

Ресторантите за вечеря имат най-голям спад в продажбите, докато пекарните, които нямат много маси за хранене, са най-натоварените.

Въпреки че не е ясно как нещата по отношение на ресторантите ще се променят, навиците ни след коронавируса няма да са същите. Например, доставките на храна ще се увеличат, а в ресторантите по-ясно ще бъдат обявени хигиенните мерки.

Компаниите ще позволят на служителите да работят от вкъщи
Обичайно е да се работи от дома по време на извънредна ситуация, но дори когато епидемията приключи, някои компании могат да позволят на своите служители да продължат да го правят.

„След като компаниите и техните служители видят, че работата от вкъщи е не само необходима, но и по-продуктивна, това може да доведе до големи промени в бизнеса по целия свят“, казва Анджела Аш, маркетинг автор.

Нов начин за натискане на бутони
Дори преди появата на коронавируса повечето хора бяха наясно с количеството бактерии в ежедневните обществени места, като банкомати, дръжки, копчета за асансьори и т.н.

Хората биха могли да започнат да натискат копчетата на асансьора с лакът или дори с химикалка вместо с пръсти.

„Прякото докосване с пръст ще бъде минало“, каза тя.

Край на закуските и гризинките в баровете?
Вероятно вече няма да се сервират фъстъци, предястия и подобни закуски в баровете.

Освен това, хората с повишено внимание ще гледат на барове със салати и други подобни.

Хората по-сериозно ще се отнасят към личното си пространство
Социалното разстояние е необходимо в борбата срещу Covid 19. Но мнозина, дори след пандемията, ще бъдат по-внимателни, когато непознати се приближат към тях и ще се опитат да запазят достатъчно дистанцията си, за да избегнат различни инфекции.

Ще мием ръцете си по-често
Честото миене на ръцете в продължение на 20 секунди със сапун е най-добрата защита срещу коронавируса. Освен това, се препоръчва използването на дезинфектанти.

Този навик обаче може да се запази и след пандемията, тъй като мнозина ще бъдат по-предпазливи към потенциални инфекции.

Може да започнем да избягваме тълпите
Много хора трябва да се качат в препълнения автобус или асансьор, за да стигнат навреме до определено място.

Но, когато победим коронавируса, мнозина ще помислят два пъти, преди да влязат при по-голяма група хора.

Ще обръщаме повече внимание на другите
Има хора, които мислят, че не могат да се разболеят, защото не принадлежат към различната група хора. Но тези хора не разбират смисъла на самоизолацията, тоест ние не само защитаваме себе си, но и другите, което вероятно е още по-важно.

След пандемията вероятно ще сме наясно как самите ние влияем върху здравето на другите.

Училищата ще бъдат по-добре подготвени за онлайн обучение или дистанционно обучение
Повечето уроци ще са достъпни онлайн, а повечето училища ще предоставят оборудване за този тип преподаване. Освен това ще бъдат разработени подробни планове за справяне с тази ситуация в бъдеще.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!