img

Германски учени най-сетне изнесоха истината за смъртността от коронавируса – ето равносметката:

/
/
/
1044 Views

Коронавирусът все по-бързо пълзи по цял свят, а ежедневно случаите на заболели и загинали се уваличава. Въпреки, че през изминалото денонощие видяхме лъч надежда – за първи път броят на заразените и починалите отбеляза някакъв спад, все още не можем да се надяваме за скорошно справяне с положението.

Ситуацията остава тревожна и в никакъв случай не бива да се подценява, но същевременно трябва да се отчитат и другите заплахи за здравето и живота на хората.  Вижда ли му се краят?Заразените в света от началото на пандемията до 6 часа тази сутрин бълг. време по данни worldometers.info/coronavirus са 1 273 712. Починалите са 69 458, а излекуваните – 262 486.

Кои са обаче истинските „убийци“?

Германски специалисти са си направили труда да покажат колко души са умрели от най- масово разпространените болести и инциденти, които отнемат човешки животи. Данните са за периода 1 януари-31 март 2020 г.

От данните ясно личи, че най-много жертви има в резултат на сърдечносъдови заболявания: инфаркт, кръвно, болести на сърдечно съдовата система. Много жертви взима нездравословният начин на живот като пушенето. Дори загиналите при автомобилни катастрофи са 7 пъти повече от жертвите на коронавируса. Ето цялата статистика:

смъртност коронавирус

Източник: За жената
It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!