img

Пет факта и един извод за коронавируса в България

/
/
/
1004 Views

1. България е най-слабо засегнатата страна от коронавируса в ЕС (заедно с Латвия) – вече повече от месец чакаме избухване на заразата, но случаите си остават малко, а починалите – съвсем малко. Буквално си ги смучат от пръстите…

2. Данните от изследваните над 2000 полицая и военни показват под 1% хора с антитела. Значи много малко хора са се сблъскали с коронавируса, така че той да предизвика измерим отговор на организма.

3. Емпиричните данни показват, че страните с високо ниво на имунизация с БЦЖ ваксината за туберкулоза (което у нас е изключително високо; ние сме и огромен износител на ваксината) имат 6 ПЪТИ по-ниска заболеваемост от коронавирус в сравнение с останалия свят (най-богатите и развити страни, където туберкулозата отдавна е изкоренена). Корелацията не е доказателство за причинно-следствена връзка, нито имаме представа как работи, но фактът е наличен.

4. Рейтингът на Бойко и новите звезди от Щаба се вдига успоредно с увеличаване на предупрежденията „Всички ще умрем!“ и с налагането на нови ограничения с цел „спасяване на народа“.

5. Икономиката се срива с всяка допълнителна седмица бездействие. Не мисля, че има нужда от конкретни числа…

Извод:

Епидемия в България НЯМА, вероятно няма и да има, но на властта много й се услажда да поддържа тезата за „най-яростната епидемия в историята“!

Еуфорията на избирателя обаче няма да продължи дълго, защото който не работи, утре няма да яде…

Колко дълго ще траем?

Послепис: Признайте си, че всички искате да съм прав и стискате палци да е така!

 

Автор: Боян Рашев, ФБ

Лентата

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!