img

Коронаужас: Германските лекари отмениха лятото

/
/
/
1196 Views

Летните почивки в чужбина най-вероятно няма да се състоят тази година, предупреди президентът на Германския лекарски съюз (ГЛС) Клаус Райнхард. Вирусологът Бодо Плахтер също заяви, че е нереалистично да се планират летни отпуски извън страната.

„Не вярвам, че тази година ще е възможно летните отпуски да са свързани с пътувания извън страната“, заяви президентът на ГЛС.

Дори и при постепенно отпадане на карантинните мерки, туристическият бранш ще трябва да се подготви, че няма да има туристи.

Пандемията ще ни занимава през цялото лято, смята Райнхард. Не само Германия ще е изправена все още пред проблема на пандемията, но и традиционните туристичсеки държави като Италия и Испания, предупреди той.

Подкрепи го вирусологът Бодо Плахтер. Немислимо е да се качите на самолет в следващите месеци и да отидете на плаж в Тайланд или Испания предупреди той.

В същото време туристическите съюзи в страната предложиха лятната ваканция на учениците да се отложи с два месеца и да се измести към август-септември. Засега предложението им не е обсъждано.

Източник: Лупа БГ

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!