img

Добри новини: Отварят парковете и градинките!?

/
/
/
1625 Views

Една наистина хубава новина за всички с оглед на настъпващото слънчево и хубаво време. Има лъч в тунела, може и да ни пуснат на разходки и спорт.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Националния оперативен щаб да се помисли как да бъдат отворени парковете за разходка на хората, както и достъпът до планините покрай градовете.

Условието му е да се спазва някаква дисциплина, такава, че да няма струпвания на хора. В момента глобата за разходка на чист въздух в градските градини е в размер на 300 лв., а достъпът им е ограничен с полицейски ленти.„Да предложат какъв ред и дисциплина да създадем, така че без да изпуснем ситуацията, да можем да ползваме планините покрай големите градове, парковете, но да не създадем това масово струпваме“, обясни Борисов.

 

Той съобщи, че утре му предстои среща с патриарха и Светия синод за мерките да се избегнат струпвания на много хора в църквите по предстоящите празници. Той вече е разговарял с някои от митрополитите и добави, че истински разчита на тях, защото „нашите владици са много интелигентни и съзнават, че вярата в Бога и здравето вървят заедно“. „Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в тоя пик. В момента пълзим бавно нагоре, но нагоре, нещо по-дисциплинирано, ако можем да направим“, добави Борисов. Той подчерта, че няма как да говорим за разхлабване на мерки сега, преди да минат две-три седмици и да се види каква ще бъде ситуацията след празниците.

В отговор на въпрос за това, че в някои европейски страни вече се готвят да свалят ограниченията, Борисов репликира: „Това, което в Австрия се приема за разхлабваща мярка, е да се отворят магазинчетата. При нас са отворени“.

 

По повод КПП-та на изходите и входовете на областните градове, премиерът коментира, че никой никого не спира насила. „Ние с българския народ не си играем на жмичка. Не сме изградили барикади, ние сме сложили по няколко полицаи. Ние разчитаме на колективното самосъзнание и дисциплина, а не че ще заобили барикадите – голям герой си, че ще заразиш близките си“, коментира Борисов.

 

Той съобщи още, че ще изпратим дарение на Северна Македония – защитни облекла за лекарите на първа линия в борбата с коронавируса.

„Ще изпратим стотина защитни облекла за нашите братя от Северна Македония“, каза премиерът на брифинга на Кризисния щаб.
„Много е лесно да казваш братя, но когато виждаш как умират хората, тогава трябва да се действа. Заповядал съм още днес да бъдат изпратени стотина защитни облекла за медиците в Македония, които са на първа линия“, каза още Борисов.

Източник: За жената

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!