img

Томислав Дончев: Г-н Президентът да си гледа работата

/
/
/
450 Views

След като президентът Румен Радев отново разкритикува управляващите и призова всички болници бързо да се оборудват с маски, шлемове и костюми, вицепремиерът Томислав Дончев, шефът на пожарната и председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски отговориха на обвиненията.

„Единственият персонален призив, който ще си позволя към г-н Президента, е да следва собствения си призив и нека всички се смирим и да си гледаме работата, защото обществото ни има нужда точно от това“, допълни той.

Вицепремиерът каза още, че всички необходими средства са осигурени от здравното ведомство за справяне с кризата на този етап, предава Дир.бг.

„Разбира се липсват някои средства, но те липсват и на международния пазар. Да не се бърка раздаването на мартеници със сложната задача за разпределянето на предпазни средства. Тази задача се управлява както трябва. Ако има ограничения тук – те не са парични. Всички средства са осигурени от Министерството на здравеопазването. Единствените ограничения е от липса на определени артикули на световния пазар. Щом големи държави разчитат на нашата помощ – това е достатъчно“, каза Томислав Дончев.

На въпрос за казаното от президента по-рано, че режимът с мерки срещу коронавируса наложително трябва да бъде разхлабен, вицепремиерът Дончев заяви, че икономическите мерки за подкрепа на бизнеса действат и в момента. Ген. Мутафчийски също не се нае да направи прогноза кога ограничителни мерки могат да бъдат разхлабени, както настоя държавният глава. За целта се наблюдава ситуацията в Китай, откъдето тръгна заразата.

error: Съдържанието на сайта е защитено!