img

Безобразие! Столична община поръчва лимузини за 500 000лв

/
/
/
382 Views

Общинският съветник Борис Бонев призова Столична община да спре поръчката за нови луксозни автомобили. Основателят на „Спаси София“ гневно отбеляза, че е „цинично по време на икономическа криза, когато важни градски проекти биват орязвани, администрацията на кмета да закупува скъпи и мощни автомобили зa 540 000 лв.“

Бонев изпрати позицията си в писмо до градоначалника Йорданка Фандъкова, като добави и няколко конкретни въпроса – защо се купуват скъпи автомобили, за кого са предназначени. „Кой е преценил, че администрацията се нуждае от мощни коли (над 170 конски сили за употреба в градски услови“,  пита Борис Бонев.

Заради поръчката на лимузините, „Спаси София“ настоява за:

-Преразглеждане на списъка на хора, ползващи служебни автомобили и намаляване на бройката им. Това е голям разход, който не може да бъде оправдан.
-Прекратяване на поръчката за закупуване на скъпи автомобили и пренасочване на средствата, за да се ремонтира някоя улица.
-При доказана необходимост за смяна на стари общински автомобили, за които се дават много пари за сервиз и обслужване (но само след намаляване на общия им брой), да се закупят икономични малки автомобили.

Заключението на доброволците от „Спаси София“ е, че купуването на скъпи нови коли в кризата и извънредната ситуация е категорично неприемливо, а кметът и администрацията трябва първи да се откажат от привилегиите си.

Източник: Лупа БГ

error: Съдържанието на сайта е защитено!