img

Браво! Каролев взима 34 бона заплата от държавно предприятие (ДОКУМЕНТ)

/
/
/
1024 Views

Арестуваният за нарушаване на карантината Владимир Каролев взема завидна заплата от държавното предприятие „Национална компания индустриални зони”, показва проверка на „Галерия”.

Освен, че върти частен бизнес, Каролев е член на съвета на директорите в компанията, която е държавна фирма – 100% собственост на Министерството на икономиката, и се занимава с развитие на индустриални зони в няколко града.

Каролев влиза в съвета на директорите през 2016-а и оттогава всяка година мандатът му се удължава с по една година. Последно е фиксиран до края на декември 2020 г.

Членове на съвета на директорите вземат доста прилични заплати, показва последният публикуван отчет на държавното предприятие. Изплатената сума на петимата членове на съвета на директорите за 2018 година е 172 000 лв. Това означава средно по 34400 лв. годишно на всеки от тях или по 2866 лв. на месец.

Не е ясно кога Каролев намира време да работи в полза на „Национална компания индустриални зони”, като се има предвид, че е консултант, има частен бизнес и често пътува в чужбина, чуди се „Галерия”.

Скандалът с Владо Каролев избухна преди седмица. Бившият политик пътувал до Лондон и като се върнал, бил поставен под задължителна карантина.

Ексцентричният икономист обаче не се подчинил и сам се командировал до Разлог, където има хотел. Поводът бил, че трябвало да го консервира след края на зимния сезон.

Каролев минал през КПП-тата и на всичко отгоре се похвалил във фейсбук, че нарушава правилата.

Прокуратурата обаче се самосезира и нареди на столичната полиция да го издири. Ченгетата се свързали с нарушителя по телефона, а по-късно хитрецът бил задържан в ареста на РПУ-Разлог.

За газенето на закона Владимир Каролев получи две обвинения – за нарушаване на карантината и заблуждаваща публикация във фейсбук. Освободиха го срещу 50 000 лв. гаранция, докато тече разследването. Предстои съдебно дело, като Каролев е заплашен от 5 години затвор.

Източник: Лупа БГ

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!