img

Строги мерки: Забраняват излизането по двама и разходките на кучета в парка!

/
/
/
1187 Views

След като в Стара Загора бе открит още един пациент, заразен с коронавирус, общината реши да предприеме още по-крайни мерки за борба със заразата.

Обявен е вечерен час, като никой няма право да излиза от 21 до 5 часа. Изключения ще се правят за тези, които отиват на работа и за медицински нужди. Това ще важи и за всички градчета и села в Област Стара Загора, пише www.dnes.bg.

До края на деня кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще издаде заповед, с която се забранява събирането на двама възрастни на едно място.

„В момента наблюдаваме хора, които се събират и си говорят. На никой не му е приятно, но такива са правилата. Няма как да се справим по друг начин, трябва да пазим себе си и околните. Постоянно се публикуват снимки от парковете. Явно хората не са разбрали, че е забранено“, коментира Тодоров.

Ще бъде преустановена и практиката за обикаляне на паркове и градинки под претекст за разхождане на кучета.

Кметът призова хората да бъдат отговорни, а не да нарушават разпоредбите. Ще бъдат налагани глоби на нарушителите. Ще има редовни проверки в кв. „Лозенец“ на лицата, за които има информация, че нарушават мерките. Контролът ще бъде засилен.

От днес ще бъдат затворени кучешките градинки.

„Съжаляваме за тази мярка, но хората започнаха да нарушават правилата. Да, можеш да излезеш да си разходиш кучето, но не и да го използваш, за да обикаляш целия град“, категоричен е кметът на Стара Загора Живко Тодоров. В заповедта ще бъде описано къде точно можеш да разхождаш домашния си любимец.

Ще бъдат затворени всички магазини освен аптеките и търговските обекти за хранителни стоки.

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!