img

Пенсионери на сутрешен пазар: И при соца се редяхме по опашки, ама сега е по-страшно СНИМКИ

/
/
/
979 Views

Тихо и спокойно тече през изминалите дни сутрешният пенсионерски шопинг, установен със заповед на здравния министър заради коронавируса.

Възрастните столичани спазват реда, проявяват съпричастност и разбиране към тежката ситуация, видяха фотографите на „Ретро“. На опашката се чуват сравнения с военните години и купоните на ранния социализъм. „И тогава чакахме пред магазините, ама сега май е по-страшно, че вече сме стари и безпомощни“, коментираха граждани. По-проблемно е в старите градски квартали, където големи супери няма и хората се редят пред няколко магазина за различни стоки. Не всички са с маски, тъй като в аптеките масово липсват предпазни средства.

„Какво да правим, изпълняваме извънредните мерки, доколкото можем. Макар че на тази опашка е не по-малко вероятно да пипнем вируса. А ние сме най-застрашени. Аз живея сама, децата и внуците са в Америка и на мен няма кой да ми носи храна вкъщи, затова трябва да ходя до магазина“, каза 72-годишната Веселина Стоева, която чакаше пред хипермаркет в 9 ч. сутринта.

„Аз се водя пенсионерка, но съм само на 66, така че не се чувствам възрастна. Шегуваме се, че по опашките може да се познае на колко години си. Но няма как, трябва да се спазват препоръките на щаба“, коментира Ваня Михайлова.

„Излизам на два-три дни веднъж, за да си купя хляб, мляко и малко сиренце. То с тия мизерни пенсии какво друго може да си позволим. Дано не се разболея, че като платя сметките за тока, парното и хапчетата за кръвно, за други лекарства пари няма да ми останат“, каза Дарина Димова, която всеки ден се моли на Господ коварният вирус да пощади възрастните и беззащитни хора.

loading…

Източник: ретро

It is main inner container footer text
error: Съдържанието на сайта е защитено!