img

Ген. Мутафчийски-Тези са уж здрави и нищо им няма, а се разхождат насам-натам и разнасят заразата

/
/
/
726 Views

Броят на заразените с COVID-19 у нас е 171. Това заяви шефът на Кризисния щаб за борба с коронавируса ген.

Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг.Той допълни още, че в САЩ има 26 хиляди, в Германия – 22 хиляди, а Франция – 14 хиляди заразени. В Корея мерките дават успех и има доста рестриктивни мерки. “Повечето от новите случаи у нас са в София. Един много хубав въпрос зададе ваш колега вчера за възрастовото разпределение на болните.

То е много показателно, защото напълно отговаря на това, че младите хора са заразени, леко боледуват, но разнасят заразата”, обясни шефът на Кризисния щаб.  “От 50 до 0 години има 8 случаи с по-тежка клиника и са настанени в болница, а останалите са в домашна карантина”, обясни още той.  “Най-засегнатата група у нас е между 40 и 49 години, общо до 60-годишна възраст са 80% от заразените”, допълни ген. Мутафчийски.  След направеното дарение, тази сутрин лекарствата са били разпределени с протокол.

Шефът на “Пирогов” е взел необходимата бройка, за да започне лечение на пациентите в болницата.  “Изследват се контактните лица на заразени с коронавирус, но засега резултатът е нула. Лица, които не са развили симптоматика или са били изложени в скоро време на експозиция на вируса, не може да се докаже вируса. Най-сигурният начин за въздействие върху тях е карантината. Един отрицателен резултат може да ги окуражи да ходят наляво и надясно, но те пренасят вируса”, категоричен бе той.

Източник: За жената

error: Съдържанието на сайта е защитено!