img

Затварят София в полунощ заради коронавируса! Ще може да се влиза и излиза само със специални бележки!

/
/
/
40736 Views

Със заповед на министъра на здравеопазването от полунощ днес се затваря София и областните градове.

Това стана ясно на брифинг на „Дондуков“ 1.

„Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавируса, считано от 00.00 часа тази вечер, тоест 21 март с моя заповед въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България:

Преустановява се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки на съоръжения на открити и закрити обществени места.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През контролно-пропусквателните пунктове ще се пропускат преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност“, каза министър Кирил Ананиев.

„В рамките на два дена всички, които работят на работни места, извън областните градове да направят така, че да получат съответните бележки от работодателите си, за да могат контролните органи да ги пропускат през контролно-пропускателните пунктове“, добави вътрешният министър Младен Маринов.

По думите на Младен Маринов мерките са наложени, за да се ограничи безцелното пътуване и да се намали бързината на разпространение на коронавируса.

Преустановяват се посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

МВР ще организират контролно-пропускателни пунктове на пътищата на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден в периода от 08.30 до 10.30 ч, каза още на брифинга Кирил Ананиев.

Мерките засега са в рамките на извънредното положение като продължителност, заяви ген. Мутафчийски.

Източник: С кафето

error: Съдържанието на сайта е защитено!